Gastorganisaties

Het Wereldhuis richt eigen activiteiten in maar is ook gastvrij voor andere verenigingen. In 2017 mochten wij reeds enkele nieuwe vaste gebruikers verwelkomen:

Agentschap Integratie en Inburgering

Het Agentschap Integratie en Inburgering organiseert vanaf januari tot juli cursussen inburgering voor Nieuwkomers in Het Wereldhuis. Dit is een cursus over het leven in België. De cursisten leren er over werken, wonen, onderwijs, rechten en plichten en nog veel meer. De cursus wordt gegeven in de moedertaal, en zo leren we in Het Wereldhuis alvast ‘goedemorgen’ in een aantal talen bij!

VIVA welzijn Aalst

Een vrijwilligster van de vrouwenbeweging van de Socialistische Mutualiteiten organiseert vanaf februari tot aan de grote vakantie elke maandagavond (uitgezonderd schoolvakanties en enkel verlofdagen) huiswerkbegeleiding voor anderstalige leerlingen in Het Wereldhuis. Terwijl de scholieren druk aan het ‘huiswerken’ zijn, krijgen de moeders de gelegenheid om in Het Kletscafé bij te kletsen met een tas koffie of thee.

Taichi lessen Buyong Li

De vereniging Buyong Li, beoefent sinds januari elke dinsdagavond Taichi(Taijiquan) in Het Wereldhuis. Dit is een GongFu stijl gebaseerd op een eeuwenoude taoistische filosofie. Meer info via: www.mehdimichiels.com

Pasvorm VZW

Pasform is een vormingsorganisatie voor personen met een verstandelijke beperking, personen met een verstandelijke beperking en autisme én voor iedereen die personen met een beperking ondersteunt. Zij zullen dit voor-en najaar verschillende vormingen voor hun doelgroep organiseren in Het Wereldhuis.

Close