Nieuws

 1. Vacature Teamleader sociale economie

  dinsdag 29 september 2020 om 16:34 by Peter Dauwe 0 comments

  Steunpunt Welzijn breidt uit en vernieuwt. We zoeken iemand die graag mensen coacht, werkprocessen ondersteunt, meewerkt aan de kwaliteitsvolle dienstverlening. Werkplaats: Aalst.

  Lees meer

 2. Steunpunt Welzijn treedt toe tot Expertengroep E-inclusie

  donderdag 24 september 2020 om 19:27 by Peter Dauwe 0 comments

  Het Corona-virus beperkt de sociale contacten maar wie daarbij ook nog digitale aansluiting mist heeft het extra moeilijk. Samen met Vormingplus Vlaamse Ardennen Dender, al reeds twee gemeenten (Kruisem en Gavere) als partner, met de steun ook van prof. Ilse Mariën (VUB) wil Steunpunt Welzijn wat doen aan deze dreigende vereenzaming. Rond de hele problematiek van e-inclusie is o.a. vanuit de VVSG (gemeentebesturen) een expertengroep opgericht. Steunpunt Welzijn neemt hier sinds 23 september ook aan deel.

  Lees meer

 3. Armoede maakt alles nog erger

  dinsdag 22 september 2020 om 17:26 by Peter Dauwe 0 comments

  Wellicht zag je de filmpjes al die oproepen tot deelname aan de actie Stop de Armoede op 17 oktober in Aalst. Levensechte getuigenissen van mensen die aan den lijve weten wat het is. Bekijk ze en kom naar het actiemoment!

  Lees meer

 4. Oproep - geef het virus geen kans!

  vrijdag 18 september 2020 om 17:39 by Peter Dauwe 0 comments

  Corona... Samen verantwoordelijk zijn nu is morgen mensen helpen overleven. 

  In een gezamenlijke boodschap roepen het bouwbedrijf Prenovatie en vzw Steunpunt Welzijn (beide genomineerd als duurzame held) op: laat de inspanningen niet vergeefs zijn.

  Lees meer

 5. Na de deelauto's en deelfietsen, de deelmensen

  dinsdag 15 september 2020 om 09:56 by Peter Dauwe 0 comments

  De eerste aanbiedingen en vragen staan op het gloednieuw deelplatform 'Helpende Handjes'! Dat leidde al tot mooie transacties. Voor de een: snel en goed geholpen. Voor de ander: een mooi meegenomen bijverdienste. Schrijf je volledig kosteloos in op Helpende Handjes en blijf op de hoogte. Aanbieders betalen een kleine lidbijdrage. Zie http://www.helpendehandjes.net 

  Lees meer

 6. Open deur voor HoGent Opleiding Sociaal Werk

  maandag 7 september 2020 om 16:02 by Peter Dauwe 0 comments

  Ook dit academiejaar doet de HoGent Opleiding Sociaal Werk op Steunpunt Welzijn vzw een beroep voor stageplaatsen (2de en 3de jaars) én taakomschrijvingen 'maatschappelijk engagemen' (eerstejaars). Studenten met zin voor initiatief en een hart voor mensen krijgen zo interessante kansen. Het woord is nu aan de studenten en... hopelijk geen Corona-roet in het stage-eten!

  Lees meer

 7. Armoedebestrijding begint met ogen niet te sluiten

  maandag 7 september 2020 om 11:20 by Peter Dauwe 0 comments

  De jaarlijkse campagne 'Stop de Armoede' (Aalst) richt dit jaar de schijnwerper naar de financiële nood van wie onder de armoedegrens zit. Op de Werelddag tegen Extreme Armoede (17 oktober) wordt op de Aalsterse Grote Markt een 'muur' opgetrokken. De muur van onverschilligheid?

  Lees meer

 8. De nieuwe Welzo komt eraan

  maandag 31 augustus 2020 om 12:07 by Peter Dauwe 0 comments

  Pagina's van Welzo87PROEF01[34746]-1.pngDe nieuwste editie van het welzijnsmagazine Welzo laat er geen twijfel over bestaan: Corona is niet het einde, we nemen wel de 1,5m afstand in acht, maar sociale verbindingen blijven belangrijk. Meer dan ooit.

  Lees meer

 9. Gezocht: creatieve, handige vrijwilliger

  vrijdag 28 augustus 2020 om 16:31 by Peter Dauwe 0 comments

  Ben je iemand die graag creatief bezig is en met verschillende materialen op een originele manier aan de slag kan? Vind je duurzaamheid belangrijk en vind je het fijn om oude materialen nieuw leven in te blazen? Kan je kleine reparaties/herstellingen uitvoeren?

  Lees meer

 10. Ben jij de gezochte vrijwilliger?

  vrijdag 28 augustus 2020 om 16:30 by Peter Dauwe 0 comments

  Steunpunt Welzijn zoekt: vrijwilliger met communicatietalent

  Lees meer

 11. Mini-websites, onze nieuwe dienstverlening

  vrijdag 28 augustus 2020 om 16:28 by Peter Dauwe 0 comments

  Kla4.pngAanwezig zijn op Internet is in deze tijd noodzakelijk. Goed nieuws voor bedrijven en verenigingen die op zoek zijn naar professionele maar tegelijk goedkope assistentie. De digitale dienstenverlener Kla4 van Steunpunt Welzijn werkte recent een nieuwe digitale service uit waarbij reeds binnen 1 week de gewenste website kan aangeleverd worden.

  Lees meer

 12. Depot voor UPS-pakjes

  vrijdag 28 augustus 2020 om 16:26 by Peter Dauwe 0 comments

  Sinds dit jaar kunnen pakjes van de leveringsdienst UPS afgehaald worden (of bezorgd) op het secretariaat van Steunpunt Welzijn. Een mooie samenwerking tussen sociale economie en een regulier bedrijf. Onze dienst Kla4 wordt alsmaar polyvalenter.

  Lees meer

 13. Nieuwe logo’s

  vrijdag 28 augustus 2020 om 16:26 by Peter Dauwe 0 comments

  Kla4.pngNood aan een nieuw of opgefrist logo? Sinds kort kan je hiervoor terecht bij Steunpunt Welzijn, dat met Kla4 allerlei digitale diensten levert. Nu dus ook logo’s!

  Lees meer

 14. Studenten Odisee aan de slag bij Steunpunt Welzijn

  vrijdag 28 augustus 2020 om 16:25 by Peter Dauwe 0 comments

  steunpuntwelzijn-logo.pngDerdejaarsstudenten van de Hogeschool Odisee (Bedrijfsmanagement en Office Management) gaan zich dit najaar met een werkgroep actief inzetten bij Steunpunt Welzijn. 

  Lees meer

 15. LETS Aalst-Oudenaarde superactief ondanks Corona

  vrijdag 28 augustus 2020 om 16:23 by Peter Dauwe 0 comments

  LETS-Aalst-Oud.pngLETS Aalst-Oudenaarde: superactief ondanks Corona.

  Lees meer

Close